programkereso


Royal Ascot


Az ascoti derbi, vagy ahogyan hivatalosan nevezik, Royal Ascot évszázadok óta a brit arisztokrácia és társadalmi elit gyülekezőhelyének számít. Az ötnapos lóversenysorozat ( Júni közepén általában) azonban napjainkban legalább olyan híres a megjelenő hölgyek káprázatos kalapjairól is, mint izgalmas futamairól.

 A Royal Ascot több egyszerű, nemzetközileg is elismert sporteseménynél, ahol világklasszis telivérek és nagyhírű zsokék versenyeznek az egyik legnívósabb lóverseny kitüntető győzelemért. Olyan társadalmi esemény ez, ahol a tradíció keveredik a fényűzéssel és a stílussal. Az ascoti derbin a brit előkelők és hírességek mellett egyre szélesebb körben képviselteti magát a nemzetközi sztárvilág, és az európai királyi házak tagjai is rendszeresen feltűnnek a lelátókon. Maga II. Erzsébet királynő minden évben részt vesz családjával a Royal Ascoton, amelyet ez évtől ismét eredeti, újjá varázsolt "otthonában", Berkshire-ben tartanak. A versenyeket hagyományosan júniusban rendezik, a jegyeket azonban többnyire már áprilisra elkapkodják. A Royal Ascot nem hazudtolja meg nevét, hiszen itt még a jegyárak is királyiak, attól függően, hogy saját ülőhelyet szeretnénk-e az adott versenynapra 8 és 23 ezer forint közötti jegyárakkal kell számolnunk. Royal Ascot összdíjazását tekintve is igen figyelemre méltó, hiszen a tizenhat futamon összesen több mint 3 millió 300 ezer fontot, azaz több mint 1,2 milliárd forintot osztanak szét a befutók között. A verseny csúcspontja a legtöbb látogatót vonzó, 2400 méteres Gold Cup futam, amelynek győztesére egészen biztosan sokáig emlékszik a lóversenykedvelő brit közvélemény.
 


Oldal nyomtatása


 

Oldal nyomtatása
 
programkereso

NeoSoft Informatika, honlapkészítés, portál fejlesztés, online áruház, webdesign, cms, seo, keresőoptimalizálás, email marketing, hírlevél marketing, e-ügyintézés, fotó, videó, domain regisztráció, webtárhely, Székesfehérvár, fehérvár programkereso