5 izgalmas homokos strand Horvátországban

Az Adria tengerpartja igen változatos: a hatalmas hegycsúcsok között buja, mediterrán erdők és meghitt kis öblök váltakoznak, és partját több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget övezi.
Horvátország - homokos tengerpartok - horvátországi autópálya díjak, árak, komp díjak

Az Adria tengerpartja igen változatos: a hatalmas hegycsúcsok között buja, mediterrán erdők és meghitt kis öblök váltakoznak, és partját több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget övezi. A változatos tájon szerencsére kellemes homokos partszakaszok is találhatóak, ez utóbbiak közül mutatunk most be öt igazán élettel teli strandot.

Dugi Otok - Saharun strand

Dugi Otok (azaz a „Hosszú sziget”) 40 km hosszan terül el a tengerben. Aprókavicsos strandjai között szerencsére lenyűgözően szép homokos öblöket is találhatunk. Az egyik legszebb közülük a Veli Rat közelében található 800 méter hosszú Saharun homokos strand, amely különlegesen szép környezetben kínál fürdőzési-napozási lehetőséget a család minden tagjának.

A homokos strandot kellemes árnyat adó erdő szegélyezi, ahová a nagy meleg és tűző napsütés elől behúzódhatunk. Napközben nyugalmasabb, hiszen nagyrészt családok töltik itt a nyaralásukat, az esti órákban azonban Saharun megtelik pezsgő élettel, a bárokban, kávézókban alig lehet egy tűt leejteni, a part homokján pedig reggelig tartó strandbulik zajlanak.

Nin – a Ninska Laguna homokos strandja

Nin híres homokos strandjairól, hiszen szinte körbeveszik a várost. Ha valaki a hamisítatlan beach-hangulatot keresi, akkor ide mindenképp el kell látogatnia. Több kilométer hosszan elnyúló homokos partok várják a látogatókat. A legnagyobb a 3 km hosszú Ninska Laguna, ahol a Kraljicina strand található. Nagyon jól el lehet tölteni is egy-két hetet akár gyerekekkel is, mert tenger meleg, és jópofa szórakozás a közelében található fekete gyógysarat is kipróbálni.

Rab sziget, Lopar - Rajska plaza strand

Rab szigetére pár óra autópályás és kompos utazással aránylag rövid idő alatt eljuthatunk, és partján több homokos strandot is találunk. Az egész sziget bájosan kicsi, az egyhetes nyaralás alatt minden szegletét felfedezhetjük. Az egészen pici, családias hangulatú öblöcskék mellett, hosszú, kifejezetten beach-hangulatot árasztó, másfél kilométernyi fövenyes partszakasz is található itt. Ha valaki pezsgő életre vágyik, akkor a Rab várostól 14 kilométerre található Rajska plazára induljon! Itt minden megtalálható, amire csak a nyaralók vágynak: lassan mélyülő, langyos vizű part, zuhanyok, italbárok, büfék, éttermek, strandcikkárusok, sőt az aktív pihenéshez elengedhetetlen kerékpárutakat és a legkülönfélébb vízi és strandsportokat is fellelhetjük. Emellett kitűnő minőségű, kristálytiszta tenger vár minket: a Rajska strand elnyerte a Kék Zászló díjat is.

Crikvenica - Crni molo strand

A Crikvenica Riviéra az egyik legközelebbi üdülőközpont a hazai turisták számára, hiszen Letenyétől alig 3-4 óra alatt odaérhetünk, és ráadásul szinte végig autópályán. A kellemes, homokos és kavicsos partszakaszokon mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló strandot, sőt, akár közvetlenül a városban is fürdőzhetünk. A legjobb strand is itt található: több száz méter hosszan terül el a parti sétány mellett a Crni molo strand, amyely számtalan szabadtéri sporttal és programmal várja a pihenni vágyókat, sőt nyugágyakat és napernyőket is bérelhetünk. Aki pedig megéhezik, a kisebb-nagyobb vendéglátóipari egységek között biztosan talál ízlésének megfelelőt.

Zadar - Zaton strand

A gyönyörű, homokos Zaton strand Zadar városától 13 km-re nyugatra található, és kitűnő helyszín az aktív nyaralás szerelmeseinek. Széleskörű sportolási és szórakozási lehetőségeket kínál, lehet teniszezni, röplabdázni, minigolfozni és asztaliteniszezni. Sőt, érdemes kipróbálni a picigin vízi labdajátékot is. A strand emellett fürdésre is kiváló: kristálytiszta vizének köszönhetően megkapta a legjobb strandoknak járó Kék zászló díjat. A strand ráadásul akadálymentesített, így azok is kényelmesen megközelíthetik, akik kerekesszékkel érkeznek. Itt az egész család jól érezheti magát a nyaralás teljes ideje alatt: egész napos programokat szervezhetünk például a vízi csúszdás élményparkba, és számos étterem vagy büfé közül választhatunk.

Ha szeretné tudni, mennyibe is kerül majd a horvátországi útiköltség, pár kattintással kiszámolhatja az autópályadíj- és kompdíj kalkulátorral.

Kapcsolódó cikkek

Glastonbury fesztivál

Glastonbury fesztivál

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a feszitválok a világ minden táján. Az egyik legismertebb az angliai Glastonbury fesztivál.

Hotel Palace**** Hévíz - a Hévízi-tó körüli egyik legjobb szálloda

Íme Hévíz egyik legjobb szállodája, a Hotel Palace****Hévíz

Hévíz nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik a gyógyfürdők közül, így érdemes ide is tervezni a pihenésünket.

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó, egy kis falu a Fehér megyei Torockói-medencében Erdélyben, egy olyan hely, ami megőrizte hagyományos székely jellegét.