A házasság hete - avagy a házasság és a család ünnepe

Angliából indult egy kezdeményezés, amelynek köszönhetően a házaspárok már itthon is különböző programokon vehetnek részt a házasság hetén, amivel megünepelhetik frigyüket, illetve a családi boldogságukat.
A házasság hete

A házasság hetén, minden évben februárban, a Valentin-nap környékén a házasság és a család áll a középpontban. A kezdeményezéshez, mely szerint meg kell ünnepelni a házasság szentségét, hazai és nemzetközi szinten is számos ismert személyiség csatlakozott.

4 kontinensen, ma már 21 országban ünneplik meg a házasság és család szentségét.

Itthon az eseménysorozat 2008-ban vette kezdetét, azóta pedig minden évben a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával nagyvárosok és közösségek részvételével rendezhetik meg a különböző érdekes programokat. A központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita.

A házasság hete olyan összefogásra törekszik, amely példamutatással, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. A különféle programokon nyíltan beszélnek a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről, feszültségeiről, és igyekeznek bölcs tanácsokkal ellátni az érdeklődő házaspárokat és a házasság előtt állókat.

Az eseményen különféle programokon vehetnek részt az érdeklődők, például:

  • Szentmise

  • Istentisztelet

  • beszélgetések

  • előadások

  • filmvetítések

  • kvízjátékok

2016-ban például cirkuszi előadással zárult a programsorozat, ahol mintegy kétszáz, határon túlról érkező vendég és anyaországi vendéglátója térítésmentesen nézhette meg a Fővárosi Nagycirkusz Fesztikon című előadását.

Ilyen és ehhez hasonló érdekes eseményeken vehetnek részt az érdeklődők, érdemes tehát ellátogatni a februári kezdeményezésre.

Kapcsolódó cikkek

Nyári rendezvények, amivel garantáltan felfrissülhetsz!

Nyári rendezvények, amivel garantáltan felfrissülhetsz!

Összegyűjtöttünk néhány nyári rendezvényt, amivel garantáltan felfrissülhetünk és kiszakadhatunk a hétköznapok szürke forgatagából is.

Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Kíváncsi vagy, hogy idén hol vehetsz részt borfesztiválon? Ebben a cikkben bemutatunk pár remek eseményt, amin a családdal is nyugodtan részt vehettek.

Nagyszerű angol nyelvű programok Budapesten

Nagyszerű angol nyelvű programok Budapesten

Szívesen gyakorolnád az angolt a nyelviskolán kívül is? Nagyszerű budapesti programokat ajánlunk, ahol új ismeretségek köttetnek, s lehetőség van a fejlődésre.