A színpompás virágkarnevál Madeirán

Madeira szigete rengeteg kincset rejt magában. Meseszép tájakból, nagy erdőkből és sűrű növényzetből egyáltalán nincs hiány, ráadásul a még megmaradt babérlombú erdők az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek.
Madeira virágkarnevál - Madeira Flower Festival

Madeira szigete rengeteg kincset rejt magában. Meseszép tájakból, nagy erdőkből és sűrű növényzetből egyáltalán nincs hiány, ráadásul a még megmaradt babérlombú erdők az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek. A csodálatos szigeten a számos látnivaló mellett hangos programokból sincs hiány, az egyik legnagyobb látványosság a Madeira Flower Festival, vagyis Virágkarnevál.

A gyönyörű Madeira egyedülálló a nagy erdői, egzotikus növényrengetegei, bájos falvai és a szinte állandóan kellemes, tavaszias éghajlata tekintetében is, ráadásul ha ide utazunk, látnivalókban és programunkban sem lesz hiányérzetünk.

Az egész évben tavaszias időjárással büszkélkedő Madeira a nyugalmat kedvelő és kereső turisták számára hatalmas lehetőségeket rejt, de természetesen a portugál temperamentumhoz híven a hangos, zsongással teli színes programokban sincs hiány.

Minden év áprilisában megrendezik a Madeira Flower Festival-t, vagyis a Virágkarnevált, ami az egyik leghangosabb, leglátványosabb, legszínesebb és legelképesztőbb program a szigeten. Az biztos, hogy ha csak egyszer is részt veszünk a karneválon, sosem fogjuk elfelejteni azt.

Az viszont jó tanács lehet, hogy már időben döntsük el, ha el szeretnénk látogatni a karneválra, hiszen érdemes minél előbb szállást foglalni, ugyanis ebben az időszakban rengeteg a turista, és hamar elkapkodják a jó szálláshelyeket.

A színpompás fesztivál az egyik leghatalmasabb virágkarnevál a világon, hiszen tömegek öltöznek be virágjelmezekbe, valódi virágok illata kering a levegőben és hatalmas, virággal borított kocsikon vonulnak a z utcákon a fellépők. Természetesen különböző programokkal is várják ilyenkor az érdeklődőket.

Sokak szerint tavasszal a leggyönyörűbb a sziget, ilyenkor a legkönnyebb beleszeretni. Ebben az időszakban ugyanis a főváros jacarandafái virágba borulnak, és ettől az egész város csodálatos lila színbe öltözik.

Madeira jelképe egyébként a papagájvirág, ami hatalmas bokrokon nyílik és szinte egész évben elkápráztatja a turistákat, de a helyi lakosokat is.

Természetesen a tengerben való fürdőzés is az kedvelt programja a turisták körében, ezt azonban jobb, ha a két legmelegebb nyári hónapra, augusztusra és szeptemberre időzítjük, ugyanis ilyenkor is maximum 23 fokot mérhetünk és a tenger sem melegebb ennél.

Az utazás szerelmeseinek tehát mindenképpen ajánlott felvenniük a listájukra Madeira káprázatos szigetét, hiszen garantált, hogy életre szóló élményekben lesz részük itt.

Kapcsolódó cikkek

Nyári rendezvények, amivel garantáltan felfrissülhetsz!

Nyári rendezvények, amivel garantáltan felfrissülhetsz!

Összegyűjtöttünk néhány nyári rendezvényt, amivel garantáltan felfrissülhetünk és kiszakadhatunk a hétköznapok szürke forgatagából is.

Tiszavirágzás Szolnokon

Tiszavirágzás – Kiváló program júniusra

Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy Európában szinte csak a Tiszán virágzik a folyó.

Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Kíváncsi vagy, hogy idén hol vehetsz részt borfesztiválon? Ebben a cikkben bemutatunk pár remek eseményt, amin a családdal is nyugodtan részt vehettek.