Nyári rendezvények, amivel garantáltan felfrissülhetsz!

A nyár nem csak a munkáról, hanem a kikapcsolódásról is szól. A jó idő ráadásul számos fesztivál és rendezvény megtartására is alkalmas. Amennyiben mi magunk is szeretnénk kiszakadni a tikkasztó nyári hétköznapokból, azoknak az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány nyári rendezvényt, amivel garantáltan felfrissülhetünk.
Nyári rendezvények, amivel garantáltan felfrissülhetsz!

.

Tokaji Bornapok – június 3-5.

A Tokaji Bornapok a bor, a hagyományok és a gasztronómia találkozása. A rendezvény során Tokaj-Hegyalja kiváló borászai a város főterén felállított faházakban kínálják a jobbnál jobb boraikat és pálinkáikat a város főterén felállított faházakban. Emellett a helyiek nyitott pincékkel is várják az érdeklődőket, így személyesen is találkozhatunk a borászokkal, akik életüket tették a különleges borok készítésének. Ennek hála lelkesen kóstolhatunk, beszélgethetünk a készítés folyamatáról és így sok érdekességre is fény derülhet.

Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüred – június 3-6.

A Balatoni Hal- és Borünnep célja, hogy bemutassa a balatoni halakat, a helyi és országos boros gazdákat, a vendéglátókat, akik segítenek megtelíteni a Balaton partot a nyári szezonban. A kezdetben lokális kezdeményezés mára már egy Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról. A programok Füred mellett így már Paloznakon is zajlanak. A borbemutatókon és borkóstolókon remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is megrendezésre kerülnek.

Off-road fesztivál Somogybabod 2022 – június 7-12.

Bizonyára sokan hallottak már Európa legnagyobb off-road rendezvényéről. Ezen a terepjárós rendezvényen nagyjából 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő biztosítja az izgalamkat és a babodi élményt. Ráadásul az idén a rendezők szerint sok-sok új kaland vár mindenkit. Speciális futamok, mint a Rinocérosz és Gazella kupa, a megújult Mud Race, mega-Giga főzőverseny és Sütő Show, Dagonya Taxi és még sok izgalmas meglepetés.

Siófoki New Orleans jazz fesztivál – július 15-17.

Akik szeretik a jó zenét és szeretnének kikapcsolódni, azok idén sem maradnak vérpezsdítő jazz nélkül a Balaton partján. Júliusban megrendezésre kerül a már tradicionálisnak mondható jazz siófoki fesztiválja. A fesztiválon a vidám hangulatú, fülbe mászó muzsika igazi családias hangulatú koncertsorozatot ígér a zenei műfaj kedvelői számára. A dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású hazai eseménye egyébként már tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Siófokon. A kellemes hangulatú jazz zenéhez pedig mi más passzolna, mint egy minőségi ital. Természetesen erre is lesz lehetőségünk sőt akár cukormentes tonikok is vásárolhatóak, ha valaki az egészségesebb italokat kedveli.

Rosé Fesztivál Zamárdi – július 21-24.

A rosé mint ital az utóbbi években igazi sztár lett a borok világában, így nem meglepő, hogy a Balaton parton ez előtt a remek nedű előtt is tisztelegnek. Ahogy sok más part menti fesztivál esetében úgy itt is megkóstolhatjuk a balatoni italkülönlegességeket, finomakt ehetünk, miközben fellépők is szórakoztatják a nagyérdeműt.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál – augusztus 18-21.

Természetesen nem maradhat ki a nyári programok sorából a Boglári Szüreti Fesztivál az ország egyik legrégebbi rendezvénye, amely 2022-ben 45. alkalommal került megrendezésre. A fesztiválon természetesen kiváló programokkal, koncertekkel, kézműves-, és kirakodó-vásárral, az ország gasztronómiai nagyágyúival találkozhatunk. Emellett pedig nem meglepő módon Magyarország 22 borvidékéről érkező pincészeteinek legkiválóbb borait kóstolhatják az ide látogatók.

Összegezve

A nyár tehát újra fesztiválokban bővelkedő lehet, így könnyen találhatunk érdeklődési körünknek megfelelő programot, amit baráti társaságunkkal, vagy családunkkal is élvezhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Tiszavirágzás Szolnokon

Tiszavirágzás – Kiváló program júniusra

Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy Európában szinte csak a Tiszán virágzik a folyó.

5 rockfesztivál Európában

Európa 5 legjobb rockfesztiválja

Európa is bővelkedik a fesztiválokban. Most 5 olyan európai fesztivált mutatunk be, melyek a rockzene kedvelőinek lesznek szimpatikusak.

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó, egy kis falu a Fehér megyei Torockói-medencében Erdélyben, egy olyan hely, ami megőrizte hagyományos székely jellegét.