Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Eger, Balatonboglár, Badacsony és Szekszárd is érdekes úticél lehet ilyenkor.
Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Ahogy belépünk az augusztusba, szépen lassan megkezdődnek az első szüretek, ami egyben azt is jelenti, hogy indul a boros szezon. A borvidékeken tehát még csak most kezdődik el az év, az igazi móka, ilyenkor ugyanis még a csapból is must folyik. A rengeteg koncert, az ízletes boros, a csillagos ég alatt pedig hajnalig táncolnak a szüreti bálozók. Rengeteg helyszínen várják a bor szerelmeseit különféle ingyenes programokkal, így családi kikapcsolódásnak is kiválóak lehetnek. Lássuk, hogy mit várhatunk ettől az évtől.

Egri Szüreti Fesztivál

A borvidéket mindenki ismeri. Itt általában három napos mulatsággal várják a szervezők az érdeklődőket. A különféle borok mellett, boros kellékeket, kiegészítőket is vásárolhatunk. Beszerezhetünk különleges és minőségi dugóhúzókat, egyedi feliratos apróságokat, poharakat, egyéb alkoholos italokat egyaránt. A rendezők a régi szokásokhoz igazították a mostani elvárásokat, a pincékben így nemcsak finom borokkal, hanem izgalmas programokkal is várják az idetévedőket. A hagyományos ételek mellett pedig lehetőség van új ízekkel ismerkedni, koncerteken részt venni, megnézni a szőlőáldást, de akár részt vehetünk a felvonuláson is. A szeptember közepén tartott eseményre a Szépasszonyvölgybe kell ellátogatni.

Boglári Szüreti Fesztivál

Az egyik legkorábban tartott és leghíresebb esemény Balatonbogláron várja az érdeklődőket. 2022-ben már 45. alkalommal kerül megrendezésre az augusztus 20-i hétvégén. A strand, a zene, a rengeteg koncert, a hatalmas élmények, a hazai borok és a szórakozás garantálja, hogy az egész család jól érezze magát. Az ország legkedveltebb családi és zenei, illetve kulturális eseménye kiváló programokkal, kirakodó-vásárral és gasztronómiai nagyágyúkkal invitálja a vendégeket. A jelszó, ahogy minden évben: Bor - Buli - Balaton!

Badacsonyi Szüret

Szeptember elején már a Badacsonyban is sor kerül a szüretre, így szabadtéri koncertekkel és a helyi borászatok legjobb boraival várják a turistákat és a vendégeket. Akik ellátogatnak ide, megismerkedhetnek a borkészítéssel, jól szórakozhatnak a fesztiválon, a felvonuláson, illetve a szüreti bálon egyaránt. A felvonulás végén pedig megnézhetjük, ahogy megáldják a borharangot, ami egy tradicionális programja az eseménynek. A helyszín Badacsonytomaj, szeptember második hétvégéjén.

Szekszárdi Szüreti Fesztivál

Nem maradhat ki a felsorolásból a Dél-Dunántúli régió sem, hiszen itt is bőven akad híres borvidék. Most nem a Villányiról beszélünk, hanem Tolna megye székhelyéről, ahol szintén szeptember elején kerül megrendezésre minden évben a szüreti kavalkád. A rendezvény azonban nemcsak a borról szól, hiszen ez egy összművészeti fesztivál kiállításokkal, vásárral, táncházzal, vidámparkkal egyaránt. Lehetőség van itt is beszerezni egyedi készítésű boros kiegészítőket, dugóhúzókat, részt vehetünk borkóstolón, megízlelhetjük a táj jellegzetes ízeit. Helyszín: Szekszárd, Borudvar.

Összegezve

Szeretnél idén is részt venni egy jó kis borfesztiválon? Akkor reméljük, hogy ez a cikk segített neked, hogy könnyebben találj a környéken egy remek programot augusztus és szeptember környékén.

Kapcsolódó cikkek

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó, egy kis falu a Fehér megyei Torockói-medencében Erdélyben, egy olyan hely, ami megőrizte hagyományos székely jellegét.

Nyári romantikus programok Budapesten

Nyári romantikus programok Budapesten

Romantikus programot keresel a nyári Budapesten? Mit szólnál egy sétához vagy egy meghitt hajósvacsorához? Olvasd el ajánlónkat!

Tiszavirágzás Szolnokon

Tiszavirágzás – Kiváló program júniusra

Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy Európában szinte csak a Tiszán virágzik a folyó.