5 szabadtéri program, ahol finomságokat kóstolhatunk ősszel

A fesztiválokról és szabadtéri programokról mindenkinek a nyár jut eszébe, de persze az ősz beköszöntével is találhatunk rengeteg hasonló programot a naptárban. Éppen ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttünk 5 szabadtéri programot, ahol finomságokat kóstolhatunk ősszel is és még a kultúrára is marad idő.
5 szabadtéri program, ahol finomságokat kóstolhatunk ősszel

1, Pécsi Napok

A Pécsi Napok programsorozat már nem első ízben kerül megrendezésre, sőt mi több már több tízéves hagyománynak mondható ez a program. A város változatos és színes programokkal várja a kiérkező látogatókat a több napon át tartó belvárosi rendezvényre.

A Pécsi Napok nem csak kulturális, hanem gasztronómiai rendezvény is, ahol mindenki kellemesen érezheti magát. Ennek köszönhetően nem csak különleges ételeket, de italokat is kóstolhatunk, így nem kell például azon sem aggódnunk, hogy hol vásároljunk gint, vagy más italkülönlegességeket.

A rendezvény maga több helyszínen lesz megrendezve, mely garantálja a bő választékot a programkínálatból. Koncertek, kiállítások, előadások, foglalkozások színes felhozatala, megspékelve többek között a Bikini és Geszti Péter fellépésével.

2, Móri Bornapok

Mór egyik legrangosabb rendezvénye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálnak sokrétű hagyományőrző, kulturális, gasztronómiai, sport és szórakoztató lehetőségeket, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel.

3, Villányi Vörösbor Fesztivál

A Villányi Vörösbor Fesztivál is várja az érdeklődőket 2021. október 1-3. között Villányban. A fesztiválon lehetősége lehet mindenkinek megkóstolni Villány ízeit. Gasztronómiai élmények terén várnak minket minőségi új borok, különleges ételek, kulináris élvezetek, szakmai programok, koncertek és persze a szezonhoz illő szüreti felvonulás is.

4, Garda Fesztivál

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban az úgynevezett látott halak, a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége ugyanis a garda, ami még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. A garda ebben az időszakban millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai is, így egy egészen különleges gasztronómiai élményben lehet részünk Tihanyban.

5, Szent Márton Újborfesztivál

A kisfarsang Mihály naptól Katalin napjáig tart, ami a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje is egyben. Egyik jeles napja ennek az időszaknak a Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, valamint az újbor és a libalakoma hagyománya is kapcsolódik. Ehhez kapcsolódóan kerül megrendezésre immáron 19. alkalommal a Szent Márton Újborfesztivál, ahol nem csak különleges alkalomhoz illő libás ételeket kóstolhatunk, hanem ahogy neve is mutatja az újbor is szerepet kap.

Összegezve

Az őszi időszak tehát számos érdekes és különleges fesztivált és szabadtéri programokat tartogat számunkra, ahol kulináris élményekkel gazdagodhatunk ételek és italok terén is.

Kapcsolódó cikkek

Hotel Palace**** Hévíz - a Hévízi-tó körüli egyik legjobb szálloda

Íme Hévíz egyik legjobb szállodája, a Hotel Palace****Hévíz

Hévíz nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik a gyógyfürdők közül, így érdemes ide is tervezni a pihenésünket.

Madeira virágkarnevál - Madeira Flower Festival

A színpompás virágkarnevál Madeirán

Az egyik legnagyobb látványosság a Madeira Flower Festival, vagyis Virágkarnevál.

5 rockfesztivál Európában

Európa 5 legjobb rockfesztiválja

Európa is bővelkedik a fesztiválokban. Most 5 olyan európai fesztivált mutatunk be, melyek a rockzene kedvelőinek lesznek szimpatikusak.