Nagyszerű angol nyelvű programok Budapesten

Szívesen gyakorolnád az angolt a nyelviskolán kívül is? Nagyszerű budapesti programokat ajánlunk, ahol új ismeretségek köttetnek, s lehetőség van a fejlődésre.
Nagyszerű angol nyelvű programok Budapesten

Szeretnél most tényleg rákapcsolni a nyelvtanulásra? Az első lépés egy vidéki vagy budapesti angol nyelviskolába jelentkezés, de még ezen felül tehetsz a sikerért. Ha a fővárosban vagy környékén élsz, több izgalmas angol programban is részed lehet. Ráadásul ezek akár ajándéknak is megfelelnek. Az alábbiakban néhány kiváló lehetőséged mutatunk.

Angol nyelvű színház

Idegen nyelvű színházi élménnyel is gazdagodhatunk a fővárosban. Az egyik lehetőség a Tárogató Színpad szervezésében, külföldi társulatok által bemutatott darabok megtekintése. Erre általában évente kerül sor.

A Scallabouche Company társulat jóvoltából pedig elsősorban improvizációs színházi élményben vehetnek részt az érdeklődők, de költészeti témájú előadást is színpadra visznek.

Stand up comedy

A Dumaszínház időről időre műsorra tűzi angol szórakoztató estjét is. Kiváló külföldi és hazai művészek szórakoztatják az idegen anyanyelvű vagy tanulni vágyó közönséget.

Tárlatvezetés angolul

A kultúra és a művészet iránt érdeklődők a legtöbb múzeumban kérhetnek idegen nyelvű tárlatvezetést. Ritkán gondolunk arra, hogy ezeken akár magyarként is részt vehetünk, pedig sokat tanulhatunk egy ilyen program során.

Kiemelten érdekesek a Magyar Nemzeti Galéria és a Nemzeti Múzeum tárlatvezetései.

Városnéző séták

Budapest titkainak megismerését is összeköthetjük egy kis gyakorlással. Nincs izgalmasabb egy kellemes sétánál, melynek során a vezető egy új nézőpontból mutatja be a várost.

Egyes sétákat nemcsak magyarul hallgathatunk meg. Ilyen például a belváros titkos kertjeit és házait bemutató esemény, melynek során rejtélyes tragédiák, szerelmes és más történetek is felszínre kerülnek.

Társalgási klubok

Előfordul, hogy inkább közösségre, beszélgetőpartnerre vágyunk, mint kultúrprogramra. Iskolák, baráti közösségek és független szervezetek is indítanak társalgási klubot, ahol a világ különféle tájairól érkező idegenek találkozhatnak egymással. A közös pont a nyelv és a társalgás szeretete. Az ilyen esemény előnye, hogy rengeteg érdekes embert és élettörténetet is megismerünk a gyakorláson túl.

Összefoglalva: Aki Budapesten és környékén él, több angol nyelvű programot is találhat. Nemcsak múzeumi tárlatvezetések, hanem szórakoztató programok, séták és társalgási klubok is elérhetők és jó lehetőséget biztosítanak a találkozásra, valamint a gyakorlásra.

Kapcsolódó cikkek

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó, egy kis falu a Fehér megyei Torockói-medencében Erdélyben, egy olyan hely, ami megőrizte hagyományos székely jellegét.

5 rockfesztivál Európában

Európa 5 legjobb rockfesztiválja

Európa is bővelkedik a fesztiválokban. Most 5 olyan európai fesztivált mutatunk be, melyek a rockzene kedvelőinek lesznek szimpatikusak.

Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Hamarosan indul a szüreti fesztivál szezon!

Kíváncsi vagy, hogy idén hol vehetsz részt borfesztiválon? Ebben a cikkben bemutatunk pár remek eseményt, amin a családdal is nyugodtan részt vehettek.